Pour que l'action de cette fédération continue penser a adhérer

Liste des pages

Page 1) accueil

Page 2) Communiqué de presse et publication

Page 3) Photo de prédation

Page 4) Attaques de loups sur l'homme

Page 5) Combien d'animaux cruellement massacrés par les loups en France?


assemblée générale de la FAR

Pour une campagne et une montagne vivantes et dynamiques sans loup

AG





dimanche 24 juin 2012

Une femme tuée par des loups!

http://www.jaktojagare.se/kvinna-dodad-av-kolmardenvargar

"Tama vargar som fick träffa besökareEnligt en talesperson för djurparken var vargflocken som anföll ”socialiserad”. Djurparken har låtit besökare möta flocken. Det var när kvinnan på tu man hand jobbade med att ”umgås” med vargarna som hon blev dödad.
Vargforskarten Olof Liberg känner inte till vad som hände på Kolmården men ställer sig frågande till vad som hittills rapporterats.

– Det är två saker som verkar konstiga i det här fallet. För det första är det märkligt om räddningspersonalen inte kunde komma fram till kvinnan på en gång. Det är oerhört viktig att djurparkens personal har rutiner för sådan här situationer, kommenterar Olof Liberg.

Man måste kunna undsätta och få ut den människa som fallit inom minuter eller snarare sekunder, poängterar han.



”Skulle har skjutit”

– Jag förstår inte att man inte bara gick in om man hade skjutvapen. Hade man satt en kula i en av vargarna så hade de andra dragit sig undan. Vargar är inga dumma djur, säger Olof Liberg.

Han understryker också att det är oerhört viktigt att man aldrig går in ensam till ett så stort rovdjur med sådan potential.

– Vi hade en liknande olycka i ett forskningshägn i USA för några år sedan då en kvinnlig vårdare gick in ensam i hägnet. Man vet inte vad som hände men man hittade henne död efteråt och vargarna hade ätit på henne. Vargen har en stor potential att kunna vara ett jävligt farligt djur, säger Olof Liberg.
I april blev en 15-årig flicka biten i låret då hon besökte varghägnet i Kolmården."


Traduction automatique


Une femme de 30 ans soigneur d'un zoo a été tuée par les loups du zoo alors quelle était rentrée dans la cage, cela a eu lieu devant le public...

Les sauveteurs et la police n'ont pas pu rejoindre la victime, car les loups s'acharnaient sur le corps...
Ils ne comprennent pas la position des autres dresseurs qui n'ont pas utilisé d'arme a feu pour tenter de sauver leurs collègues, ce qui a fait perdre de nombreuses minutes, pendant lesquelles les loups ont dépecés la victime devant le public!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire